Maak een onvergetelijke camperreis door Nederland

Een camperroute door Nederland is een fantastisch idee voor iedereen die houdt van reizen en avontuur, maar ook van gemak en comfort. Met een camper kun je op je eigen tempo reizen en genieten van de prachtige natuur en cultuur die ons eigen land te bieden heeft. Bovendien zijn er in Nederland vele unieke camperplaatsen, rustieke campings en kindvriendelijke tussenstops te vinden. Of je nu op pad gaat met je eigen camper of een camper gaat huren; dit is de plek om de leukste camperroutes door heel Nederland te ontdekken.
Huur een camper bij Goboony
Een camperroute door Nederland is dé manier om te genieten van reizen, avontuur én comfort.
Typisch Nederlands landschap met weg door het platteland

Kies een camperroute door Nederland

Het reizen met een camper wordt steeds populairder in Nederland. En dat is niet zo gek! Nederland heeft namelijk ontzettend veel te bieden en met een camper kun je optimaal genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft. Wij nemen je graag mee langs verschillende camperroutes door elke provincie van Nederland. Van Groningen tot Limburg en van Zeeland tot Friesland, elke provincie heeft verrassende ontdekkingen in petto!
Of je nu houdt van de rust en ruimte van het platteland, of juist van de bruisende steden, met een camper kun je alle kanten op. Het is een ideale manier om te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft, zonder dat je gebonden bent aan vaste tijden of locaties. En als je eenmaal een mooie plek hebt gevonden, kun je daar zo lang blijven als je zelf wilt. Wij doen hier graag suggesties voor mooie camperroutes door heel Nederland. Klik op je favoriete route en je komt op een pagina met uitgebreide informatie over de route.

Camperplaatsen en campings onderweg

Er zijn vele manieren om van een camperreis te genieten en het vinden van de perfecte overnachtingsplek is daarbij erg belangrijk. Gelukkig zijn er in Nederland talloze camperplaatsen waar je uit kunt kiezen. Of je nu van de rust van een boerenerf houdt of juist liever verblijft op een uitgebreide kindercamping, er is voor ieder wat wils. Wij doen in de camperroutes verschillende suggesties. Zo kun je optimaal genieten van je camperroute en heb je altijd een fijne plek om te overnachten.
Bekijk hier bijzondere camperplaatsen
Wij helpen je met het plannen van de perfecte camperroute door Nederland.
Typisch Nederlands beeld met molens en oude huisjes op het platteland in de polder

Ontdek de mooiste camperroutes per provincie

Wij hebben de beste camperroutes door elke provincie voor je uitgestippeld, zodat je verzekerd bent van de mooiste plekjes en de meest bijzondere ervaringen. De routes per provincie sluiten aan bij verschillende interesses en voorkeuren, zodat je ook een persoonlijke reis kunt samenstellen met de plekken die je het meest aanspreken.

Groningen: Een oase van rust en ruimte

De provincie Groningen staat bekend om haar uitgestrekte landschappen en rustige sfeer. Vanuit Groningen stad rijd je zo de natuur in en ontdek je de mooiste plekken van deze noordelijke provincie. Bezoek bijvoorbeeld het Lauwersmeer, een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en varen. Of ga naar het Waddeneiland Schiermonnikoog, waar je kunt genieten van de rust en ruimte van de natuur.

Friesland: Water, meren en gezellige steden

Friesland is de provincie van het water en de meren. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van de vele watersportmogelijkheden. Vaar bijvoorbeeld over de Friese meren en bezoek gezellige steden als Sneek en Leeuwarden. Ook het Waddeneiland Terschelling is een aanrader, met haar prachtige duinen en brede stranden.

Drenthe: Hunebedden en prachtige natuur

Drenthe staat bekend om haar hunebedden en prachtige natuur. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo ontdekken en genieten van de rust en ruimte. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Dwingelderveld, een prachtig natuurgebied met heidevelden, bossen en vennen. Ook het hunebedcentrum in Borger is een aanrader, waar je alles te weten komt over deze prehistorische monumenten.

Overijssel: Rivieren, bossen en pittoreske dorpjes

Overijssel is een veelzijdige provincie met prachtige rivieren, bossen en pittoreske dorpjes. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van al het moois dat Overijssel te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte heidevelden en bossen. Of ga naar de Hanzesteden Deventer en Zwolle, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en rijke historie.

Gelderland: Kastelen, natuur en gezellige stadjes

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft ontzettend veel te bieden. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van de vele kastelen, natuurgebieden en gezellige stadjes. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park De Hoge Veluwe, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Ook het Kröller-Müller Museum, gelegen in het park, is een aanrader voor liefhebbers van moderne kunst. Of ga naar de gezellige stadjes als Arnhem en Nijmegen, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en rijke geschiedenis. Vergeet ook zeker de Betuwe niet met de prachtige bloesem van fruitbomen. Of verken Rivierenland met de camper!
Ontdek een camperroute door Rivierenland

Utrecht: Groene natuur en historische steden

Utrecht is een provincie met groene natuur en historische steden. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van de vele historische bezienswaardigheden en prachtige natuur. Bezoek bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Of ga naar de historische stad Utrecht, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en prachtige grachten.

Noord-Holland: Strand, duinen en bruisende steden

Noord-Holland is de provincie van het strand, de duinen en bruisende steden. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van al het moois dat Noord-Holland te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige duinen van Bergen en Schoorl, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Of ga naar de bruisende steden Amsterdam en Haarlem, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en rijke cultuur.

Zuid-Holland: Historie, strand en gezelligheid

Zuid-Holland is een provincie met een rijke geschiedenis, prachtige stranden en gezellige steden. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van al het moois dat Zuid-Holland te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de historische stad Delft, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en rijke geschiedenis. Of ga naar de prachtige stranden van Scheveningen en Katwijk, waar je heerlijk kunt uitwaaien.

Zeeland: Zon, zee en strand

Zeeland is de provincie van de zon, zee en strand. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van al het moois dat Zeeland te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige stranden van Renesse en Zoutelande, waar je kunt genieten van de zon en de zee. Of ga naar de historische stad Middelburg, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en rijke geschiedenis. Kies je voor rustieke campings, ga je voor kindvriendelijke campings of overnacht je liever op een camperplaats bij de boer?
Ontdek hier de mooiste camperroutes door Zeeland

Limburg: Heuvels, natuur en gezelligheid

Limburg is een provincie met prachtige heuvels, natuur en gezellige steden. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van al het moois dat Limburg te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Of ga naar de gezellige stad Maastricht, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en rijke cultuur.

Noord-Brabant: Bourgondisch genieten en natuur

Noord-Brabant is een provincie waar je kunt genieten van bourgondisch eten en prachtige natuur. Met een camper kun je deze provincie op je eigen tempo verkennen en genieten van al het moois dat Noord-Brabant te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park De Biesbosch, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte bossen, kreken en rivieren. Of ga naar de gezellige stad Breda, waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en rijke geschiedenis.

Flevoland: Unieke natuur en bezienswaardigheden

In Flevoland kun je genieten van weidse uitzichten, eindeloze fietsroutes en talloze watersportmogelijkheden. Ook zijn er diverse interessante bezienswaardigheden te vinden, zoals de indrukwekkende Oostvaardersplassen en het bijzondere Batavialand. Flevoland is een unieke provincie die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens je camperroute door Nederland.
Geniet optimaal van al het moois dat ons land te bieden heeft.
Vrouw kijkt vanuit bed achterin de camper naar uitzicht op de camperplaats

Weg van de massa: geniet van rust en natuur

Een camperroute door Nederland biedt de mogelijkheid om op ontdekking te gaan in minder bekende delen van het land en te genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. Zo zijn er in de provincies Groningen en Friesland uitgestrekte polders, weidse landschappen en pittoreske dorpjes te vinden die je doen terugverlangen naar lang vervlogen tijden. In Drenthe kun je genieten van prachtige bossen en heidevelden, terwijl je in Overijssel en Gelderland langs mooie rivieren en door gezellige steden kunt reizen. Of ontdek de prachtige bloesem en fruitbomen in de Betuwe.
In Zeeland en Limburg vind je juist schitterende kustlijnen en glooiende heuvels. En vergeet niet de charmante dorpjes en historische gebouwen die je overal in Nederland kunt tegenkomen. Er is zoveel te zien en te ontdekken, of je nu houdt van de natuur, cultuur, geschiedenis of gewoon lekker wilt ontspannen. Een camperroute biedt alle vrijheid en flexibiliteit die je nodig hebt om het beste uit je reis te halen. Liever andere Europese landen ontdekken met de camper? Kijk dan ook bij de andere camperroutes, waaronder prachtige routes door Frankrijk.
Bekijk hier direct de mooiste camperplaatsen
Beleef de natuur op haar best door te overnachten op unieke en sfeervolle camperplaatsen.