Camper verhuren via SnappCar

Je kent SnappCar wellicht als hét deelplatform om je auto te verhuren. Je kunt er nu ook terecht om gemakkelijk en betrouwbaar je camper te verhuren aan andere particulieren. Het platform regelt de betalingen, verzekeringen en controles op de huurders, waardoor jij als verhuurder geen administratieve rompslomp hebt en verzekerd bent van een betaling en betrouwbare huurders. Bovendien bepaal je zelf wanneer je de camper wilt verhuren en voor welke prijs. SnappCar biedt zo gemak, betrouwbaarheid en flexibiliteit, waardoor je zonder zorgen jouw camper kunt verhuren en anderen de ultieme reiservaring met een camper kunt bieden. Lees snel verder of dit platform aan je wensen voldoet.
Ga direct naar SnappCar
Verhuur je camper gemakkelijk en snel via SnappCar.
Vrouw kijkt naar SnappCar website op de laptop

5 voordelen van SnappCar

 • SnappCar is een betrouwbaar online platform.
 • Je bepaalt hier zelf de huurprijs.
 • Je camper hier aanbieden is gratis. Je betaalt bij verhuur aan SnappCar 16% commissie over de dagprijs.
 • Het platform is gebruiksvriendelijk. Je kunt makkelijk instellen wanneer je je camper wilt verhuren en voor welke prijs.
 • Je kunt hier rekenen op support van SnappCar vooraf aan boeking, tijdens verhuur en na afloop van de verhuurperiode. Daarnaast neemt een platform zoals SnappCar je veel administratief werk uit handen rondom de verhuur.
Lees hier alle voor- en nadelen van SnappCar
Verdien geld met je camper terwijl je er zelf geen gebruik van maakt.

Hoe werkt verhuren via SnappCar?

Wil je weten hoe het werkt om je camper via SnappCar te verhuren? Je kunt SnappCar zien als een groot en populair deelplatform voor auto's. SnappCar is een deelplatform waarop je eenvoudig je camper kunt verhuren aan mensen die op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie. Het proces van aanmelden is eenvoudig en snel. Allereerst kan je je aanmelden als verhuurder via de site van SnappCar. Vervolgens maak je een profiel aan, waarin je informatie over jezelf en je camper kunt toevoegen. Voeg ook foto's en handige informatie toe over je camper. Na verificatie van je gegevens en een controle van je camper, ben je klaar om je camper te verhuren aan andere avonturiers die op zoek zijn naar campergeluk.

Camper direct boeken bij SnappCar

Bij SnappCar kan je als verhuurder kiezen voor de 'direct boeken' optie. Hiermee hebben huurders de mogelijkheid om met dit systeem de camper direct te boeken. Dit betekent dat ze direct een reservering kunnen maken voor de gewenste datum en tijd, zonder dat er nog een bevestiging nodig is van de verhuurder. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en gemak voor huurders, en maakt het voor verhuurders makkelijker om hun camper te verhuren. Verhuurders kunnen er namelijk voor kiezen om hun camper direct beschikbaar te stellen voor boekingen, waardoor het hele proces van reserveren en bevestigen automatisch verloopt. Met deze functie wordt het huren van een camper via SnappCar nog toegankelijker en efficiënter voor zowel huurders als verhuurders.
Stelletje kijkt naar uitzicht op zee bij camperplaats

Het platform van SnappCar

Het SnappCar platform is ontworpen om het verhuren en huren van auto's en ook campers zo makkelijk mogelijk te maken. Het gebruiksvriendelijke ontwerp zorgen ervoor dat het platform voor iedereen toegankelijk is. Verhuurders kunnen eenvoudig hun auto of camper registreren en beschikbaar stellen voor verhuur, terwijl huurders met behulp van handige filters snel en gemakkelijk de perfecte auto of camper kunnen vinden. Het platform biedt tevens een overzichtelijke kalender, waarin beschikbare datums en tijden makkelijk kunnen worden ingevuld. Verhuurders en huurders kunnen op het platform gemakkelijk met elkaar communiceren, waardoor het hele proces van verhuren en huren soepel verloopt. Met de vele handige functionaliteiten van SnappCar wordt het huren en verhuren van auto's en campers nog makkelijker en overzichtelijker.
Bekijk hier het platform van SnappCar

Kan ik met elke camper terecht op SnappCar?

In principe kan je met elk soort camper terecht op SnappCar. We zien veel klassiekers in het aanbod staan, maar ook nieuwe en uitgebreide gezinscampers. Uiteraard zijn er wel bepaalde voorwaarden waaraan de camper moet voldoen om in aanmerking te komen voor verhuur op het platform. Zo moet de camper bijvoorbeeld goed onderhouden zijn en in goede technische staat verkeren. Ook moet de camper verzekerd zijn en moet de verzekering verhuur toestaan. Via het platform is je camper automatisch verzekerd via Allianz, waar je camper tijdens verhuur allrisk verzekerd is. Je leest de uitgebreide polisvoorwaarden op SnappCar terug.
Je camper staat een deel van het jaar stil? Verhuur hem dan via SnappCar en geniet van een mooie huuropbrengst.

Huuropbrengsten

Het verhuren van een camper via SnappCar kan zeker rendabel zijn. Je kunt gemakkelijk extra inkomsten genereren door je camper te verhuren wanneer je hem zelf niet gebruikt. Afhankelijk van het type en de grootte van de camper en de populariteit van de verhuurlocatie, kun je een mooie huuropbrengst behalen. Gemiddelde dagprijs voor een camper is hier ongeveer €95,-. Bovendien neemt SnappCar het beheer en de verzekering van de verhuur uit handen, waardoor je zonder zorgen kunt verhuren. Het is wel belangrijk om de kosten en baten goed af te wegen en rekening te houden met eventuele extra kosten zoals onderhoud en schoonmaak en de tijd die je kwijt bent met het uitgeven en innemen van je camper.

Verzekering

SnappCar biedt huurders en verhuurders een uitgebreide All-risk verzekering aan tijdens de huurperiode. Dit betekent dat elke boeking op het platform verzekerd is via de verzekering van Allianz. De premie voor deze verzekering wordt door zowel de verhuurder als de huurder betaalt. De verzekeringsfee varieert tussen de €5 en €20 per dag en is afhankelijk van het risicoprofiel van de camper én de huurder. Factoren zoals leeftijd van de huurder en de waarde van de camper spelen hierbij een rol. Dit betekent dat de premie hoger of lager kan zijn, net als bij een gewone autoverzekering. Met de All-risk verzekering van SnappCar kun je met een gerust hart jouw camper verhuren en profiteren van extra inkomsten.

Huurcontract en borg

In je account op SnappCar kan je de huurovereenkomst en meer informatie over de boeking vinden. Zodra je een boeking accepteert via SnappCar, wordt het papierwerk automatisch geregeld in je account. De huurprijs die een huurder betaalt bij SnappCar is inclusief het gebruik van de camper tijdens de huurperiode, een allrisk-dekking, 24/7 hulp bij pech onderweg en ondersteuning van de klantenservice bij problemen of vragen. In je huurovereenkomst geef je altijd aan hoeveel vrije kilometers je camper heeft. Kosten voor extra gereden kilometers komen er later dus nog bij voor de huurder. Bij SnappCar betaalt de huurder een borg van €250,-. Bij de andere platformen ligt het bedrag van de borg rond de €1000 euro.
Camperplaats om even te stoppen met uitzicht op bergmeer

Het aanbod campers op SnappCar

SnappCar staat vooral bekend om het verhuren van een auto, en is pas later uitgebreid met de mogelijkheid om je camper te verhuren. Inmiddels vind je een divers aanbod van campers op SnappCar, van kleine buscampers tot grote integraal campers. Het aantal campers op het platform groeit nog steeds. Dit groeiende aanbod biedt niet alleen meer keuze voor huurders, maar ook kansen voor verhuurders om extra inkomsten te genereren. Door het huidige aanbod op SnappCar is er momenteel nog minder concurrentie op het gebied van camperverhuur in vergelijking met andere platformen, waardoor de kans op een succesvolle verhuur via SnappCar groot is.
Wees een van de eerste in jouw buurt die zijn camper verhuurt via SnappCar en profiteer van minder concurrentie en méér verhuurkansen!

Voordelen van SnappCar

 • Het platform werkt eenvoudig, voor zowel huurders al verhuurders.
 • Een account en advertentie aanmaken is gratis voor verhuurders.
 • Je bepaalt zelf wanneer je de camper wilt verhuren en voor welke prijs, waardoor je volledige controle hebt over de verhuur.
 • SnappCar zegt veel waarde te hechten aan de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform. Huurders worden daarom gescreend en er is veel support beschikbaar.
 • Het verhuren van jouw camper via SnappCar kan goedkoper uitpakken omdat je als verhuurder 16% commissie betaalt aan SnappCar.
 • Een Allianz allrisk verzekering is automatisch geregeld via het platform. Je betaalt hier als verhuurder en huurder commissie voor per verhuurperiode.
 • Je kunt als verhuurder bij SnappCar kiezen voor de functie 'direct boeken'. Als verhuurder ontvang je dan direct een bevestiging van een boeking en kun je afspraken maken met de huurder over het ophalen en terugbrengen van de camper.
 • Door het kleinere aanbod van campers op SnappCar, heb je hier als verhuurder minder last van concurrentie.

Nadelen van SnappCar

 • Voor sommige mensen is het een nadeel dat SnappCar zich vooral richt op het delen van auto's en niet specifiek op camperverhuur. Hier worden namelijk auto's, busjes, oldtimers én campers verhuurd.
 • Een advertentie en foto's van je camper moet je hier zelf maken.
 • Je hebt hier minder keuzevrijheid in het regelen van een aanvullende verzekering bij verhuur. Een verzekering regel je namelijk automatisch via SnappCar.
 • Op de dagprijs van je verhuurde camper wordt 16% Snapp-fee + de verzekeringskosten ingehouden. Houd daar rekening mee bij het bepalen van je huurprijs.
 • Een camper verhuren is tijdrovend. Denk aan het uitgeven je camper met bijbehorende uitleg, het innemen van je camper en het schoonmaken na afloop van de verhuur.
 • Bij SnappCar zoeken mensen vooral op plaatsnaam naar een geschikte camper. Als je in een gebied woont waar het platform populair is, kan het iets moeilijker zijn om je camper regelmatig te verhuren en extra inkomsten te genereren.
Screenshot van Snapcar website

Meer weten?

SnappCar is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar deelplatform voor het verhuren van je camper. Met een groeiend aantal campers op het platform is er nog voldoende ruimte voor nieuwe verhuurders. Door gebruik te maken van de beschikbare tools en het opvolgen van de tips en tricks, kun je als verhuurder succesvol je camper verhuren en extra inkomsten genereren. Wil je meer informatie over het verhuren van je camper via SnappCar? Bezoek dan de website en meld je vandaag nog aan!
Ga naar SnappCar voor meer informatie
Word vandaag nog verhuurder op SnappCar en profiteer snel van extra inkomsten met je camper.

Veelgestelde vragen over je camper verhuren bij SnappCar

Om je camper te verhuren op SnappCar, kan je een account aanmaken op de website van SnappCar en vervolgens een camperadvertentie aanmaken. Hierin kan je informatie over je camper en de huurprijs invoeren. Potentiële huurders kunnen vervolgens uw advertentie vinden en een reservering maken.

Of SnappCar de goedkoopste optie is om je camper te verhuren, is afhankelijk van verschillende factoren. Bij SnappCar betaal je als verhuurder van een camper bijvoorbeeld een commissie van 16% over de huurprijs en betaal je verzekeringskosten. De opbrengst die je dus ontvangt als verhuurder hangt af van de huurprijs en de duur van de verhuurperiode. Andere verhuurplatformen vragen vaak een iets hogere commissie, maar daar betaal je in sommige gevallen meer voor de verzekering. Het is daarom verstandig om verschillende opties te vergelijken en te kijken wat voor jou het meest voordelig is.

We hebben een aantal tips voor een goed gebruik van SnappCar. Maak allereerst een aantrekkelijke advertentie met mooie foto's van zowel de buiten- als de binnenkant van de camper. Stel regels op voor het gebruik van je camper en communiceer hier duidelijk over in je advertentie. Zorg daarnaast altijd voor een goede communicatie met een (mogelijke) huurder. En zeker niet onbelangrijk: zorg dat de camper goed onderhouden is en blijft. Dat voorkomt veel problemen en zorgt voor tevreden huurders.

Je kunt de huurprijs voor je camper op SnappCar bepalen op basis van verschillende factoren, zoals de grootte van de camper, de locatie, het seizoen en de concurrentie. Kijk daarbij ook naar de huurprijzen van vergelijkbare campers op SnappCar om een idee te krijgen van wat een redelijke prijs zou zijn.

Als verhuurder op SnappCar heb je de mogelijkheid om te kiezen aan wie je je camper verhuurt. Potentiële huurders kunnen een reserveringsaanvraag indienen, maar jij als verhuurder hebt altijd het laatste woord. Je kunt de huurder goedkeuren of afwijzen op basis van zijn/haar profiel en beoordelingen van eerdere verhuurders. Het is dus belangrijk om de reserveringsaanvragen goed te bekijken en te beoordelen of de huurder betrouwbaar is en past bij de eisen die jij stelt aan het gebruik van je camper.

Er zijn best veel overeenkomsten tussen SnappCar en Goboony, maar er zijn ook enkele verschillen. SnappCar heeft bijvoorbeeld een groot aanbod van auto's en een sterke focus op de deeleconomie. De campers zijn daar een klein onderdeel van. Goboony richt zich daarentegen volledig op het verhuren van campers. Bij beide platformen maak je veel kans op het succesvol verhuren van je camper en is er support beschikbaar voor verhuurders én huurders.