Camperverhuur via Goboony of SnappCar: welk platform kiezen?

Camperverhuur is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire manier om een extra inkomen te genereren of om je geliefde camper te delen met avontuurlijke reizigers. Als camperbezitter sta je voor de uitdaging om het juiste platform te kiezen om je camper te verhuren. Twee opvallende namen in de wereld van camperverhuur zijn Goboony en SnappCar. Beide platforms hebben hun eigen unieke kenmerken en voordelen, maar welke is de juiste keuze voor jou? We duiken dieper in de wereld van Goboony en SnappCar om te ontdekken wat de verschillen zijn en welke van deze platforms het beste aansluit bij jouw behoeften en prioriteiten als camperverhuurder.
Ga direct naar Goboony Ga direct naar SnappCar
Ontdek hier de verschillen tussen Goboony en SnappCar.
Camper staat op een rustige camperplaats in Noorwegen met uitzicht op het water
Welk verhuurplatform past het best bij jouw wensen?

Goboony onder de loep

Laten we beginnen met Goboony. Dit platform, dat zichzelf presenteert als "de Airbnb voor campers," heeft snel terrein gewonnen in de wereld van camperverhuur. Wat maakt Goboony zo aantrekkelijk voor camperverhuurders?

Voordelen van Goboony:

 • Community gevoel:
  Goboony heeft een bloeiende community van camperliefhebbers en verhuurders. Dit betekent dat je kunt rekenen op een ondersteunende groep gelijkgestemden.
 • Verzekeringsopties:
  Goboony biedt uitgebreide verzekeringsopties voor zowel verhuurders als huurders, waardoor zowel jij als je huurders met gemoedsrust op pad kunnen gaan.
 • Transparante kostenstructuur:
  De kosten voor het gebruik van Goboony zijn duidelijk en transparant. Ze rekenen een commissie op elke verhuur, maar je weet precies waar je aan toe bent.
 • Gebruiksvriendelijk platform:
  De website en app van Goboony zijn intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je nieuw bent in de wereld van camperverhuur.
Goboony is ideaal voor verhuurders die waarde hechten aan een goed werkend platform, transparante kosten en uitgebreide verzekeringsopties. Het platform richt zich vooral op de Nederlandse en Belgische markt en biedt kansen om je camper te verhuren aan medereizigers die dezelfde passie voor avontuur delen.
Je leest hier onze uitgebreide info over Goboony
Goboony vs. SnappCar: een reis door de wereld van keuzes én kansen.

SnappCar onder de loep

Aan de andere kant van het spectrum hebben we SnappCar. Dit platform staat bekend om zijn flexibiliteit en deelopties van voornamelijk auto's.

Voordelen van SnappCar:

 • P2P-verhuur:
  SnappCar is meer gericht op peer-to-peer verhuur, wat betekent dat je direct met andere particuliere huurders werkt zonder tussenpersonen.
 • Minder concurrentie:
  Het camperaanbod op SnappCar is nog relatief nieuw, waardoor het aanbod hier nog niet zo groot is als op gespecialiseerde platforms zoals Goboony en PaulCamper. Deze situatie resulteert in minder concurrentie voor verhuurders, wat je een grotere kans geeft om je camper snel en succesvol te verhuren.
 • Verzekeringsopties:
  Bij SnappCar draait alles om gemoedsrust bij camperverhuur. Het platform biedt specifieke verzekeringsopties die zijn toegesneden op de behoeften van camperverhuurders. Of je nu een verhuurder bent die zijn waardevolle bezit beschermt of een huurder die op zoek is naar een zorgeloos avontuur, SnappCar's uitgebreide verzekeringsopties via Allianz staan garant voor een veilige reis.
 • Kostenstructuur:
  SnappCar hanteert een heldere en overzichtelijke kostenstructuur. Hoewel ze een commissie rekenen op elke verhuur, biedt deze transparantie duidelijkheid en zekerheid over de financiële aspecten van je camperverhuur.
 • Gebruiksvriendelijkheid:
  Het platform is erg gebruiksvriendelijk en ontworpen om zelfs de meest onervaren verhuurders en huurders te ondersteunen. Met de intuïtieve website en app wordt het beheren van je camperverhuur op SnappCar een moeiteloze en plezierige ervaring, ongeacht je ervaringsniveau.
Als je een camper bezit en deze af en toe wilt verhuren om extra inkomen te genereren, is SnappCar een uitstekend platform. Het biedt een eenvoudige en veilige manier om je camper te delen met anderen. Ook als je overweegt om je camper op internationale schaal te verhuren, kan SnappCar de juiste keuze zijn.
Je leest hier onze uitgebreide info over SnappCar
De camper staat hier op een camperplaats in een bosrijke omgeving

De verschillen tussen Goboony en SnappCar

Nu we de voordelen van beide platforms hebben bekeken is het nu tijd om de schijnwerpers te richten op de nuances en onderscheidende kenmerken die Goboony en SnappCar van elkaar scheiden. Wat zijn de verschillen tussen deze platformen?

Kosten van het platform:

Zowel Goboony als SnappCar hanteren een commissie op elke verhuurtransactie. Dit is een belangrijk punt om in gedachten te houden, omdat het de uiteindelijke huuropbrengst kan beïnvloeden. Het percentage van deze commissie varieert tussen de platforms. Als verhuurder kun je bij het bepalen van je huurprijs rekening houden met de commissie die het platform in rekening brengt. Dit helpt je de juiste prijsstelling te bepalen om je financiële doelen te bereiken.
Kosten per platform: Goboony SnappCar
Advertentie maken Gratis Gratis
Commissie over de huurprijs 17,5% 16%
Verzekeringskosten Dagprijs vanaf €21,40 10% van je huurprijs per dag
(minimaal €5,-).

Het is essentieel om de specifieke commissiestructuren van beide platforms te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw verhuurbehoeften en financiële doelen. Wil je nog meer vergelijken? Je kunt hier ook Goboony met PaulCamper vergelijken.

Reikwijdte en markt:

Goboony is vooral actief in Nederland en België, maar richt zich op steeds meer landen om ons heen. SnappCar is in meerdere Europese landen beschikbaar. Als je internationale verhuurmogelijkheden zoekt, kan SnappCar aantrekkelijker zijn.

Gebruikerservaring:

Beide platforms werken zeer gebruiksvriendelijk. Raadpleeg de feedback van andere verhuurders en huurders op beide platforms om een idee te krijgen van de gebruikerservaring.
Je betaalt commissie over je verhuuropbrengsten.
Stel is op reis met een gehuurde camper en zitten samen voor hun camper op een grasveld

Wat zijn de overeenkomsten?

Ondanks de verschillen zijn er ook overeenkomsten tussen Goboony en SnappCar. We zetten er 3 voor je op een rij:
 • Transparantie: Beide platforms zijn transparant over kosten en bieden duidelijke commissiestructuren.
 • Beoordelingssystemen: Zowel Goboony als SnappCar hebben beoordelingssystemen om de betrouwbaarheid van huurders en verhuurders te waarborgen.
 • Verzekeringen bij Goboony en SnappCar: Een goede verzekering bij verhuur is verplicht. Zowel Goboony als SnappCar bieden verzekeringsopties.
Een alternatief voor Goboony of SnappCar als platform is PaulCamper.

Verzekeringen bij Goboony en SnappCar

Een van de belangrijkste aspecten van camperverhuur is een juiste verzekering kiezen die de risico's van verhuur dekt. Zodra je kiest om je camper te gaan verhuren, is een goede verzekering verplicht. Zowel Goboony als SnappCar bieden goede verzekeringsopties. Je kunt hier kiezen voor een zogenoemde dagverzekering. Met deze optie kun je je camper verzekeren alleen op de dagen dat je de camper verhuurt. Dit zorgt ervoor dat zowel verhuurders als huurders goed zijn gedekt voor de duur van de verhuurperiode, zonder dat er langlopende verzekeringen nodig zijn. Zodra je de dagverzekering hebt geselecteerd, wordt deze automatisch geactiveerd bij elke boeking. Je hoeft geen verdere acties te ondernemen. De dekking geldt vanaf de ophaaldatum tot de inleverdatum. Natuurlijk zijn er ook andere opties beschikbaar, zoals het kiezen van een doorlopende verzekering voor je camper.
Lees hier meer over camperverzekeringen bij verhuur
Een weg richting de bergen met op de achtergrond een oranje gloed van de zon

Een geschikt platform kiezen

Nu je een dieper inzicht hebt in zowel Goboony als SnappCar, vraag je je misschien af welk platform het beste bij jou past. Vergelijk de commissiestructuren en prijzen van beide platforms om te bepalen welke financieel gunstiger is voor jouw verhuurschema. Bestudeer ook de verzekeringsopties en -dekking om ervoor te zorgen dat je camper voldoende is beschermd. Door deze aspecten grondig te overwegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en het platform kiezen dat het beste aansluit bij jouw behoeften en doelen voor camperverhuur.
Het valt op dat steeds meer verhuurders ervoor kiezen om hun camper op meerdere platforms aan te bieden en dat kan een verstandige strategie zijn.

6 tips voor succesvol verhuren

Ongeacht welk platform je kiest, hier zijn enkele tips om succesvol te zijn in de wereld van camperverhuur:
 • Zorg voor duidelijke en aantrekkelijke advertentie:
  Maak een aantrekkelijke advertentie met duidelijke foto's en gedetailleerde beschrijvingen van je camper.
 • Wees responsief:
  Reageer snel op vragen van potentiële huurders en houd de communicatie open en vriendelijk.
 • Houd je camper schoon en onderhouden:
  Zorg ervoor dat je camper in uitstekende staat verkeert en schoon wordt opgeleverd aan huurders.
 • Flexibiliteit:
  Overweeg flexibele verhuuropties van je (bus)camper om een breder publiek aan te trekken.
 • Vraag om feedback:
  Vraag huurders om feedback na hun verhuurperiode om je service te verbeteren.
 • Gebruik meerdere platforms:
  Het aanbieden van je camper op zowel Goboony als SnappCar kan een slimme strategie zijn. Dit vergroot je zichtbaarheid en de kans op verhuringen. Zorg ervoor dat je goed georganiseerd bent om dubbele boekingen te voorkomen, en houd rekening met de verschillen in commissiepercentages en verzekeringsopties op beide platforms om je winst te maximaliseren.
Lees hier het complete stappenplan succesvol verhuren
Deze 6 tips helpen je om met vertrouwen en succes je camper te verhuren op platforms zoals Goboony en SnappCar.