Camper verhuren via Goboony

Goboony is een professioneel verhuurplatform waar je als particulier je camper kunt verhuren. Het is een van de grootste platforms van Nederland, België, Groot Brittannië, Italië en sinds kort zijn zij ook actief in Duitsland en Frankrijk. Dit platform heeft een steeds groter bereik op de Europese markt. Door gebruik te maken van dit platform kan je als verhuurder heel eenvoudig en met veel rendement je camper verhuren. Of je nu je camper 3 weken per jaar wilt verhuren, of het hele jaar door. Als campereigenaar is het hier mogelijk om je camper gemakkelijk en zorgeloos te verhuren en opvallend; je betaalt hier als verhuurder geen kosten.
Ga direct naar Goboony
Goboony website op de laptop bekijken

5 voordelen van Goboony

 1. Goboony is een gratis platform voor verhuurders.
 2. Het platform is professioneel en gebruiksvriendelijk.
 3. Je bepaalt hier zelf de huurprijs.
 4. Je kunt rekenen op support van Goboony vooraf aan een boeking, tijdens verhuur van je camper én na afloop van de verhuurperiode.
 5. Goboony zorgt veel zichtbaarheid van je camper waardoor je veel kans maakt op verhuursucces.
Lees alle voor- en nadelen van Goboony

Het platform van Goboony

Met een advertentie op het huurplatform van Goboony bereik je heel veel mensen die op zoek zijn naar huurmogelijkheden voor een camperreis. Binnenkort zullen het Nederlandse Goboony en het Franse Yescapa gaan fuseren, waardoor het grootste camperverhuurplatform van Europa zal ontstaan. Deze samenvoeging belooft een indrukwekkende groei voor de campervakantie en biedt jou als verhuurder dus ook nóg meer mogelijkheden.
Wil je ook eens proberen om je campergeluk te delen met anderen en zoek je een manier hoe je gemakkelijk en zorgeloos je camper kunt verhuren? Met een goede verzekering en veel support-mogelijkheden van Goboony is dit platform erg gebruiksvriendelijk. Het biedt je als verhuurder een compleet boekingssysteem, verzekeringen (ook dagverzekering mogelijk), borgafhandelingen, schadeafhandelingen en andere support tijdens je verhuurperiode. Je kunt als verhuurder zelf bepalen aan wie je jouw camper wilt verhuren.
Het platform van Goboony is erg gebruiksvriendelijk.

Kenmerken van Goboony op een rij:

 • Hoeveel campers in aanbod in Nederland: 3500+
 • Gemiddeld aantal dagen verhuurd: 56 dagen
 • Geschikt voor verhuur van alle soorten campers: Ja
 • Geschikt voor verhuur caravans en vouwwagens: Nee
 • Kosten advertentie maken verhuurders: Gratis
 • Betaling servicekosten voor huurders aan Goboony: 0%
 • Betaling servicekosten door verhuurders aan Goboony over complete huurbedrag: 17,5%
 • Boekingskosten voor huurders via Goboony: €35,- tot €50,-
 • Huurders betalen borg: vanaf €150,-
 • Aanvullende dagverzekering mogelijk voor verhuurders: Ja
 • Complete verhuur uitbesteden aan Goboony mogelijk: Ja
 • Mogelijkheden voor financiering campers: Ja
Camperreis met gehuurde camper

Kan ik met elke camper terecht op Goboony?

Je kunt als particulier met elk soort camper terecht op Goboony. Het maakt niet uit wat voor campermodel of merk je hebt. Voor elk soort camper zijn immers huurders te vinden. Je kunt op deze manier als particulier de jaarlijkse kosten van je camper (voor een groot deel of meer) dekken. Bovendien kunnen andere mensen (jij bepaalt zelf wie) ook genieten van je camper. Natuurlijk zijn er voorwaarden waar je camper aan moet voldoen voor verhuur. Zo moet de camper volledig jouw eigendom zijn en APK gekeurd. De camper moet een Nederlands (of Belgisch) kenteken hebben. En niet onbelangrijk; minimaal WA verzekerd en goed onderhouden zijn. Lees hier alles over de verzekering bij verhuur. Heb je een camper of caravan op een vaste standplaats staan die je graag zou willen verhuren? Kies dan voor het platform van Campspace.
Camper verhuren met leuke opbrengst

De gemiddelde opbrengst van verhuur

Via Goboony verdient de gemiddelde camperverhuurder €6000,- per jaar. Dit bedrag bereik je al snel door je camper 8 weken te verhuren. Dit bedrag is deels afhankelijk van wanneer je jouw camper gaat verhuren. Verhuur je je camper enkel in het hoogseizoen? Dan heb je dit bedrag nog eerder bereikt. Maar ga je graag zelf ook op pad met je camper in het hoogseizoen? Dan kan je met 9 weken laagseizoen verhuur ook zeker €6000,- per jaar verdienen. De vraag naar campers blijft dan ook groeien en is niet alleen afhankelijk van het seizoen.
Dankzij Goboony kan je als verhuurder je camper zorgeloos verhuren.

Hoe zit het met eventuele schade aan mijn camper?

Met een goede WA-verzekering en aanvullende dagverzekering via Goboony zit je altijd goed. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren met je camper. Daarom vraag je vooraf een eigen risico (borg) aan de huurder. Grote problemen worden in principe door je verzekering gedekt. Bij het weer inleveren van je camper kan je via Goboony aanspraak maken op dit bedrag door een naheffing te regelen voor schades of extra schoonmaakkosten. Het is fijn om te weten dat bij dit soort zaken Goboony zal bemiddelen tussen huurder en verhuurder.
Verzeker je camper extra goed voor verhuur - knop!
Bij eventuele schade zal Goboony bemiddelen tussen verhuurder en huurder.

Camperkosten gedekt

Staat je camper gemiddeld ook 11 maanden per jaar stil? Door je camper te gaan verhuren kan je de lopende kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud vaak volledig dekken. De gemiddelde camperverhuurder verdient namelijk al snel €6000,- per jaar. Dit kan je al bereiken door je camper 8 weken per jaar te verhuren. Bij Goboony kan je gebruik maken van een handige rekentool om je dagprijs te bepalen en te ontdekken hoeveel jij kunt verdienen. Zo zie je heel snel wat de huuropbrengst zal zijn met jouw camper.
De gemiddelde camperverhuurder verdient
al snel €6000,- per jaar.

Bepaal zelf je huurvoorwaarden

Natuurlijk ben je zuinig op je camper en verwacht je van de huurders dat zij net zo netjes met je camper omgaan als dat jij zelf doet. Om daar meer vertrouwen in te krijgen kan je zelf de huurvoorwaarden bepalen. Te denken valt bijvoorbeeld aan:
 • Huisdieren toegestaan ja of nee
 • Roken toegestaan ja of nee
 • Wintersport toegestaan ja of nee
 • Festivals toegestaan ja of nee
 • Minimum leeftijd bestuurder (bijvoorbeeld 23 jaar)
 • Aantal jaar in bezit van rijbewijs (bijvoorbeeld min. 3 jaar)
 • Minimum aantal nachten verhuur (bijvoorbeeld vanaf 3 nachten)
Zorg daarnaast voor een duidelijke handleiding in je camper. Zo kunnen huurders nog beter met je camper omgaan en voorkom je problemen. Bijvoorbeeld over hoe de huurders de camper weer moeten inleveren.

Goboony of PaulCamper?

Twijfel je welk platform je zal kiezen voor het verhuren van je camper? In Nederland zijn Goboony en PaulCamper één van de grootste deelplatformen voor campers. Hoewel beide platformen zich richten op het verbinden van verhuurders en huurders, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Zo betaalt de verhuurder bij PaulCamper commissie, terwijl deze kosten bij Goboony worden verrekend met de huurder. Bij Goboony maak je als verhuurder dus minder kosten. Het aanbod campers op beiden platformen is groot. De uiteindelijke huurprijs voor de huurder kan per platform wel verschillend zijn (zoals boekingskosten) en dat heeft invloed op de concurrentie. Het kan er namelijk voor zorgen dat huurders voorkeur hebben voor één van deze sites. Het is dus belangrijk om de betaalbaarheid voor zowel verhuurders als huurders in overweging te nemen voordat je een keuze maakt.
Ontdek hier alle verschillen tussen Goboony en PaulCamper

Aanbieden op beiden platformen?

We zien dat steeds meer verhuurders hun camper daarom ook op beiden platformen aanbieden. Zo maak je natuurlijk nóg meer kans dat je camper gevonden wordt en maak je meer kans op een succesvolle verhuur. Het is wel iets meer werk om bij te houden, je hebt dan immers 2 platformen (of 3 als je ook kiest voor Indie Campers) die je op elkaar moet afstemmen qua verhuur en agenda. Maar wellicht is dit ook een optie voor jou om te overwegen.
Lees hier meer over PaulCamper

Reviews over Goboony

Wil je graag lezen hoe anderen over Goboony denken? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar ervaringen van huurders of verhuurders? Dan is het ook goed om te kijken op een onafhankelijke reviewpagina zoals Trustpilot. Op de Trustpilot pagina over Goboony in Nederland kan je over een lange periode reviews vinden. We begrijpen dat het best een stap kan zijn om te kiezen voor verhuur van je camper. Ervaringen van anderen kunnen dan soms helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Durf je het aan om je camper via Goboony te gaan verhuren? Je kunt er ook voor kiezen om extra informatie te vinden in bijvoorbeeld de filmpjes van verhuurders via Goboony. In deze afleveringen vertellen verhuurders hoe zij tegen Goboony aankijken.

Volledige verhuur uit handen geven - Goboony Get & Go

De volledige verhuur en alles wat er bij komt kijken uit handen geven, kan dat bij Goboony? Ja, het is hier nu mogelijk om je camper te verhuren zonder er zelf naar om te kijken. Hoe werkt dat? Je kunt bij Goboony kiezen voor Goboony Get & Go. Als je hiervoor kiest neemt Goboony de zorg voor je camper volledig over. Je kunt je camper veilig stallen bij één van de locaties van Motorhome Depot Nederland. De inname en uitgifte van je camper bij verhuur wordt vanuit hier geregeld. Daarnaast ook de eventuele schadeafhandelingen en de administratie rondom de verhuur. Na afloop van de verhuurperiode wordt je camper hier ook weer grondig schoongemaakt en klaargemaakt voor een nieuwe verhuurperiode.
Door te kiezen voor dit concept van Goboony kan je je camper meer verhuren (= hogere opbrengst) en heb je er zelf geen opkijken meer naar. Goboony Get & Go is geschikt voor campers jonger dan 8 jaar of met een kilometerstand van max 75000. Daarnaast moet je camper een vaste stahoogte hebben en over sanitaire voorzieningen beschikken.
Camper met camperplaats met uitzicht op de bergen

Wat zijn voordelen van Goboony?

 • Het platform werkt eenvoudig, voor zowel huurders als verhuurders.
 • Een advertentie maken is gratis voor verhuurders.
 • Je kunt hier zelf het huurbedrag instellen per nacht.
 • Je kunt als verhuurder rekenen op veel hulp en support van Goboony vooraf, tijdens en na afloop van verhuur.
 • Goboony zorgt ervoor dat je camper-advertentie veel bezoekers krijgt.
 • Een potentiële huurder doet een aanvraag voor een boeking. Hier start het contact tussen huurder en verhuurder. Als verhuurder bepaal je welke boeking je accepteert.
 • Je kunt bij Goboony een aanvullende dagverzekering afsluiten.
 • De app van Goboony is geschikt voor verhuurders en zorgt ervoor dat je snel contact hebt met huurders. Je kunt ook meldingen aanzetten.
 • Goboony biedt als extra service Goboony Get & Go aan (ze nemen dan de volledige verhuur van je over).
 • Het platform van Goboony is nog steeds groeiend. Dat zorgt regelmatig voor nieuwe functies en services.

Wat zijn de nadelen van Goboony?

 • Goboony is alleen geschikt voor het verhuren van campers, niet voor verhuur caravans e.d.
 • Een advertentie en de bijbehorende foto's moet je zelf maken als verhuurder.
 • Het verhuren van een camper kost tijd. Denk aan reageren op aanvragen en uitgifte van de camper bij verhuur.
 • Als verhuurder betaal je je hier 17,5% commissie aan Goboony. Bij andere platforms kan dat minder zijn.
 • Je hebt een aanvullende verzekering nodig bij verhuur (geldt voor elk huurplatform).
 • De huurder neemt contact met de verhuurder op bij problemen of vragen over de camper tijdens verhuur. Je moet dus bereikbaar zijn tijdens de verhuurperiode en soms even wachten op antwoord van Goboony.
 • Als verhuurder betaal je commissie aan Goboony. De commissie wordt door verrekend aan de huurder. Dit wordt berekend aan de hand van de ingestelde huurprijs. Nadeel is dat zodra je erg hoog in zet op je huurprijs, huurders wellicht zullen afhaken door de hoge prijs die ze moeten betalen. Zelf nadenken over een strategische prijs is dus handig.
 • Je sluit bij elke verhuur een contract af. Je dient je dus ten alle tijden hier aan te houden, ook als verhuurder.
Succesvol camper verhuren kan het hele jaar door

Tips voor succesvol verhuren

Zodra je kiest voor verhuur wil je dat uiteraard met veel succes kunnen doen. Wij hebben een stappenplan succesvol verhuren van de camper gemaakt.
Enkele tips daarbij zijn:
 • Zorg voor een heldere advertentie met frisse, duidelijke foto's.
 • Bereken een strategische huurprijs die je kunt vragen voor je camper.
 • Zorg voor een complete inventaris en eventueel wat handige extra's.
Al meer dan 4600 verhuurders gingen je voor bij Goboony.
Goboony website op je mobiel

Meer info over Goboony

Raak je ook enthousiast over de mogelijkheden die camperverhuur bij Goboony je kunnen bieden? Of wil je juist graag nog meer informatie over Goboony? Informeer je vooraf goed over alle mogelijkheden die je hebt bij het verhuren van je camper. Goboony kan je ook altijd extra uitleg geven. Het aanmaken van een advertentie is in ieder geval gratis en de eerste huuraanvragen stromen vaak al snel binnen. Succesvol verhuren van je camper hoeft niet moeilijk te zijn.
Ga direct naar Goboony voor meer info
Maak een slimme keuze en bied je camper gratis aan op Goboony!

Veelgestelde vragen over je camper verhuren bij Goboony

Hoeveel je kunt verdienen met het verhuren van je camper op Goboony is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte en de staat van je camper, en de populariteit van de locatie waar je je camper aanbiedt. Gemiddeld kan je met een camper van gemiddelde grootte tussen de € 500,- en € 1.500,- per week verdienen.

Ja, Goboony is een betrouwbaar verhuurplatform voor campers. Het bedrijf heeft een goede reputatie opgebouwd en wordt gewaardeerd om zijn uitstekende klantenservice. Als je op zoek bent naar een veilig en betrouwbaar platform om je camper te verhuren, dan is Goboony zeker een goede optie.

Om je camper het beste te promoten op Goboony kun je verschillende stappen nemen. Allereerst is het belangrijk om een duidelijke en volledige beschrijving van je camper te geven, inclusief goede foto's. Verder kun je je prijs aantrekkelijk maken en flexibel zijn in de verhuurperiodes die je aanbiedt. Het is heel belangrijk dat je huurders een goede review schrijven over je camper, dat zorgt voor betrouwbaarheid.

Als je besluit om je camper te verhuren via Goboony, dan betaal je als verhuurder geen aanmeldkosten of advertentiekosten. Goboony rekent wel een commissie over de huurprijs van je camper door aan de huurders. Daarnaast moet je bij verhuur je camper extra dekkend verzekeren en maak je op dat gebied mogelijk extra kosten.

Als verhuurder van een camper op Goboony betaal je geen servicekosten. Wel wordt er een commissie van 17,5% ingehouden op de totale huursom bij elke succesvolle verhuur. De huurder betaalt ook boekingskosten. Als extra service voor de verhuurders bieden ze bij Goboony een veilige betaalomgeving en uitgebreide dagverzekeringen aan.

Om je camper aan te melden op Goboony dien je een account aan te maken op de website en vervolgens de nodige informatie over je camper toe te voegen. Zodra je camper is goedgekeurd, kan je hem direct aanbieden aan huurders.

Goboony zorgt voor de betalingen tussen huurders en verhuurders. De huurder betaalt de huurprijs en de borg direct aan Goboony. Zodra de huurperiode is afgelopen, maakt Goboony de huurprijs minus de commissie en eventuele schadevergoedingen aan jou als verhuurder over.

Een dagverzekering bij Goboony is een aanvullende verzekering die je als verhuurder kunt afsluiten om extra zekerheid te hebben tijdens de verhuurperiode. Met een dagverzekering ben je als verhuurder namelijk verzekerd tegen schade aan je camper die ontstaat tijdens een verhuurperiode. Deze verzekering is gekoppeld aan je boekingskalender, dus gaat alleen aan op de dagen dat je camper is verhuurd. Je regelt het allemaal snel en handig online.