Goboony vs PaulCamper: welk platform is het beste voor het verhuren van jouw camper?

Overweeg je om je camper te verhuren en wil je weten welk platform het beste bij jou past? Dan ben je hier op de juiste plek beland. Als het gaat om het verhuren van een camper, zijn Goboony en PaulCamper twee grote spelers op de Europese markt. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee platforms? We duiken hier dieper in op deze platformen en vergelijken de kenmerken en voordelen van beide platforms, zodat jij de beste keuze kunt maken om je camper te gaan verhuren.
Ga direct naar Goboony Ga direct naar PaulCamper
Goboony en PaulCamper zijn de grootste platformen in Nederland om je camper te verhuren.
Zelf een camperreis maken of je camper verhuren om anderen een reis te laten maken door prachtig landschap

Ontdek de verschillen tussen Goboony en PaulCamper

We zochten alle details voor je uit en nemen beiden verhuurplatformen voor campers onder de loep. Hoe werkt het verhuren van mijn camper bij één van deze bedrijven? Bij welke website boek ik het meeste succes om mijn camper te verhuren? En wat betaal ik als verhuurder of huurder aan commissie aan Goboony en PaulCamper? Kan ik bij elk platform zelf bepalen aan wie en wanneer ik mijn camper verhuur? Kan ik altijd terecht voor support en vragen tijdens de verhuur van mijn camper? En hoe zit het met de verzekering en eventuele schade aan mijn camper? We helpen je graag op weg door antwoord te geven op deze vragen want verrassend genoeg zijn er nog steeds verschillen tussen de beiden platformen. We hopen dat je na het lezen van onderstaande tekst veel antwoorden hebt kunnen vinden en bovendien weet welk verhuurplatform voor je campers je het beste kan kiezen. Ervaringen van anderen met Goboony kunnen je ook helpen bij het maken van een juiste keuze.
Goboony website bekijken op laptop

Achtergrond van deze platformen

Beiden platformen bestaan inmiddels al jaren (PaulCamper sinds 2013 en Goboony sinds 2015). PaulCamper richt zich niet alleen op campers, maar ook op andere kampeermiddelen zoals caravans. Bij Goboony kan je alleen een camper verhuren. Goboony is sinds de start ook erg actief in België en heeft dus in het aanbod ook veel Belgische campers in de verhuur. PaulCamper is erg groot in Duitsland. Voor beide platforms geldt dat ze op dit moment veel uitbreiden naar het buitenland. Beiden platformen hebben ook veel klanten erbij gekregen die eerder via Camptoo een camper verhuurden.
Bij PaulCamper is het ook mogelijk om je caravan te verhuren.
Met een gehuurde camper rijden over een bergweg
We zien dat steeds meer verhuurders kiezen om de camper op beiden platformen aan te bieden en dat kan een slimme zet zijn.

1. Goboony

Goboony is een populair platform voor het verhuren van je camper. Je kunt hier als particulier gratis advertenties plaatsen. Je stelt hier alles duidelijk in, bijvoorbeeld wanneer je camper beschikbaar is voor de verhuur, wat de minimale huurperiode is en of je bijvoorbeeld huisdieren accepteert in je camper. In je advertentie heb je ruimte genoeg om aan te geven welke voorzieningen je camper heeft. Ook kan je heel veel foto’s toevoegen aan je advertentie.
Zodra je een boekingsaanvraag via Goboony binnenkrijgt, kan je zelf bepalen of je deze gaat accepteren. Je kunt eventueel aanvullende vragen stellen aan de huurder.
De huurder betaalt aan Goboony 17,5% commissie over het huurbedrag, als zijnde servicekosten aan Goboony. Dit zit al wel bij de huurprijs in. Ook moet de huurder boekingskosten betalen. Als verhuurder heb je geen andere kosten bij Goboony, behalve een aanvullende verzekering die verhuren toestaat. Je kunt Goboony als een veilige bemiddelaar zien tussen jou als verhuurder en de huurder. Betalingen en het contact verlopen soepel bij Goboony.
 • Groot verhuurplatform voor campers
 • Binnenkort gaat Goboony fuseren met Yescapa en worden zij het grootste deelplatform van Europa
 • Advertenties maken op Goboony is voor verhuurders gratis
 • Huurders betalen 17,5% commissie + boekingskosten aan Goboony
Ga direct naar Goboony

2. PaulCamper

Bij PaulCamper kan je niet alleen terecht voor het verhuren van je camper, maar ook eigenaren van een caravan kunnen hier terecht. Dit is het platform om je kampeergeluk met anderen te delen. Een advertentie maak je hier gratis. De community achter deze site maakt het verhuren van je kampeermiddel leuk (en minder spannend).
Ook bij PaulCamper bepaal je zelf hoeveel je wil verdienen en welke aanvragen voor verhuur je accepteert. Huurders betalen een totaalbedrag aan PaulCamper met daarin de huurprijs + 5% commissie voor PaulCamper en €0,- boekingskosten. Als verhuurder betaal je naast de aanvullende dagverzekering ook 15% commissie aan PaulCamper.
Het aanbod bij PaulCamper is divers en nog steeds groeiend.
 • Groot verhuurplatform voor campers en caravans en kampeerauto's.
 • Advertenties maken op PaulCamper is voor verhuurders gratis.
 • Huurders betalen 5% commissie en verhuurders betalen hier 15% commissie aan PaulCamper.
Ga direct naar PaulCamper
Camptoo aanbod bekijken op de laptop met een kopje thee

Wat zijn de ervaringen van anderen met Goboony en PaulCamper?

Ben je op zoek naar eerlijke, onafhankelijke reviews en ervaringen van anderen met Goboony en PaulCamper?
Dat is begrijpelijk. Op de reviewsite van Trustpilot kan je bijvoorbeeld veel ervaringen lezen over Goboony en PaulCamper. Dit zijn vaak ervaringen van huurders en verhuurders. Over het algemeen valt hier uit te concluderen dat zowel Goboony als PaulCamper hier goed scoren.
Er zijn veel overeenkomsten tussen Goboony en PaulCamper.

Wat zijn de verschillen?

Als verhuurder van een camper is het belangrijk om een platform te kiezen dat goed bij jouw behoeften past. Zowel Goboony als PaulCamper bieden een platform waarop je jouw camper kunt verhuren, maar er zijn wel verschillen die van invloed kunnen zijn op je keuze.

Enkele verschillen tussen de platformen zijn:
 • Een belangrijk aspect om te overwegen is de kosten van het platform. Zo heeft Goboony een commissie van 17,5% voor die huurder (dit gaat dus van je gevraagde huurprijs af). PaulCamper hanteert een commissie van 20%, waarvan de huurder 5% betaalt en de verhuurder 15% inlevert op de huuropbrengst.
 • Daarnaast is de regeling rondom de borg anders geregeld bij Goboony en PaulCamper. Bij Goboony betaal je als huurder de borg via het platform aan Goboony. Je kunt als huurder ook middels een verzekering de borg verlagen tot €150 euro. Bij PaulCamper betaal je als huurder de borg rechtstreeks aan de verhuurder. De verhuurder beheert hierbij deze borg.
 • Het boekingsproces kan ook een belangrijke rol spelen in je keuze tussen deze platforms. Zo hanteert Goboony een aanbetalingssysteem, waarbij huurders 50% van de huurprijs aanbetalen en de rest later betalen. Bij PaulCamper wordt de volledige huurprijs direct betaald bij boeking als de reis binnen 3 maanden start.
 • Bij Goboony kan je alleen campers verhuren.
 • Bij PaulCamper kan je echter ook terecht voor je caravan of bijvoorbeeld kampeerauto met daktent.
 • Bij Goboony kan je een als verhuurder een gratis webinar volgen voor meer informatie over het verhuren van je camper.
 • Er zit een verschil in het bedrag dat huurders kwijt zijn aan boekingskosten bij PaulCamper of Goboony.
Ontdek het zelf en lees meer over Goboony en PaulCamper.

Wat zijn de overeenkomsten?

Zoals we al eerder aangaven zijn er ook veel overeenkomsten tussen Goboony en PaulCamper. Om het allemaal wat overzichtelijker te maken hebben we een aantal overeenkomsten op een rij gezet.

Overeenkomsten zijn op dit moment:
 • Zowel de huurders als de verhuurders kunnen bij beiden platformen rekenen op een goede support (online, email of telefonisch) bij vragen en problemen.
 • Als verhuurder maak je een eigen account aan op de site van Goboony of PaulCamper. In je eigen account (=gratis) regel je alles rondom de verhuur van je camper.
 • Beiden sites zijn erg gebruiksvriendelijk en duidelijk ingedeeld.
 • Bij Goboony en PaulCamper is het verplicht om je camper te verzekeren voor particuliere verhuur. Dit is een aanvullende dekking bovenop je basisverzekering. Niet elke verzekeringsmaatschappij heeft deze optie, daarom bieden zij veel hulp en zelfs de mogelijkheid om een dagverzekering af te sluiten. Zo betaal je alleen voor verzekering op de dagen dat de camper is verhuurt en ben je zeker van een goede dekking. Het is goed om je in te lezen over camperverzekeringen en de mogelijkheden die je hebt per platform.
 • Zowel Goboony als PaulCamper hebben beoordelingssystemen voor huurders en verhuurders, om zo de betrouwbaarheid van beide partijen te waarborgen. Het is fijn om reviews van eerdere huurders te kunnen lezen bij veel campers.
 • Beide platforms hebben een online betalingssysteem, wat het makkelijk maakt om betalingen te regelen.
 • Bij zowel Goboony en PaulCamper worden beoordelingssystemen gebruikt om de betrouwbaarheid van de huurders te screenen. Dat geeft voor verhuurders meer vertrouwen.
Kies jij voor het huurplatform van Goboony of PaulCamper?
Stel geniet van gehuurde camper op een camperplaats in de zon

Kiezen tussen Goboony en PaulCamper

Het is moeilijk kiezen tussen Goboony en PaulCamper, nietwaar? Dat is in ieder geval wat wij vaak te horen krijgen. Onze tip is dan altijd: probeer een platform uit en kijk wat werkt voor je. Ben je niet helemaal tevreden, dan kan je het andere platform ook een poos uitproberen. Tegelijk de camper aanbieden op meerdere platforms is ook mogelijk, maar dat zorgt er voor dat je meer tijd kwijt bent aan het onderhouden van je advertenties, je boekingskalender en het contact tussen eventuele huurders. Wil je het verhuren van je camper rustig opstarten, kies dan voor 1 platform.
Goboony en PaulCamper bieden een groot publiek, maar ook meer zekerheid en gemak dan wanneer je zelfstandig gaat verhuren.

Je camper aanbieden op meerdere huurplatforms, kan dat?

We krijgen vaak de vraag of het ook mogelijk is om je camper op meerdere huurplatforms tegelijk aan te bieden. In principe is dat zeker mogelijk, we zien ook dat steeds meer verhuurders hier voor kiezen. Je hebt immers een groter bereik van potentiële huurders. Het is dan wel van belang dat je de administratie stroomlijnt tussen de twee platformen. Denk aan het direct bijwerken van de kalender als je een boeking accepteert. Dat zorgt er namelijk voor dat je meer huuraanvragen binnenkrijgt waar je ook daadwerkelijk aan kan voldoen. Denk ook goed na over de huurprijs die je instelt bij het platform. Een alternatief voor Goboony of PaulCamper is tegenwoordig SnappCar, die je wellicht vooral kent van het verhuren van je auto.

Tips voor succesvol verhuren

Succesvol je camper verhuren gaat niet zomaar. Er zijn bepaalde trucjes die je advertentie goed doen scoren waardoor je meer huuraanvragen binnen zult krijgen. Uiteraard bepaal je zelf altijd welke huuraanvragen je accepteert en welke niet. In ons stappenplan voor succesvol verhuren leggen we je graag uit welke slimme trucjes je kunt inzetten in je advertentie bij Goboony en PaulCamper. Zo zorg je voor meer geïnteresseerden in je camper en zal je camperverhuur meer gaan opbrengen.
Zorg voor een goede en duidelijke advertentie
en het verhuren kan als snel beginnen.
Camper huren bij camptoo of goboony

Volledig flexibel verzekerd

Een goede verzekering is verplicht bij verhuur, zowel bij PaulCamper als Goboony. Bij beiden platformen kan je er nu voor kiezen om je camper alleen op de dagen dat je de camper verhuurt te verzekeren. Dat doe je met een flexibele dagverzekering. Dit is een aanvullende verzekering naast je standaardverzekering voor je camper. Zo betaal je nooit teveel, maar ben je wel goed verzekerd bij verhuur en kom je niet voor verrassingen te staan. Zelf een camperverzekering regelen kan ook.

Verhuren: maak het leuk!

Het verhuren van je particuliere camper klinkt soms wat ingewikkeld en spannend. Weet dat je met het kiezen voor een verhuurplatform, je ook kiest voor wat gemak en zorgeloos verhuren. Zo is je verhuurovereenkomst snel en makkelijk geregeld via Goboony en PaulCamper. Bovendien regel je in een paar klikken een verzekering en kan het zorgeloos verhuren dus al snel beginnen. Verhuren via een platform wordt dan leuk! En bovendien; het levert je veel geld op.

Persoonlijk contact met huurders

Voordat je een boeking accepteert bij Goboony of PaulCamper heb je persoonlijk contact met je eventuele huurders. In dit persoonlijk contact kom je vaak al veel te weten over de huurders en kan je zelf kiezen of je de eventuele verhuur ziet zitten. Vind je enkel contact via de mail of app niet voldoende, dan is het uiteraard ook mogelijk om te bellen of zelfs een afspraak te maken om de camper te laten zien. Jij bepaalt als verhuurder aan wie je de camper wil verhuren.
Als je kiest voor Goboony of PaulCamper is een verhuurovereenkomst ook meteen makkelijk geregeld.
Buscamper huren en een route rijden langs meren
Verhuur je camper via Goboony of PaulCamper en geniet van de voordelen.