Vergelijk de verhuurplatformen

Tegenwoordig weten we de weg steeds beter te vinden naar huurplatformen voor vakantiewoningen zoals Airbnb en Booking.com. Het is de ideale plek om bijzondere en vaak betaalbare verblijven te vinden. Maar wat is een goed huurplatform voor het huren en verhuren van een camper of caravan? Steeds meer particulieren verhuren hun camper op een platform. Er zitten vaak voor zowel de huurder als de verhuurder veel voordelen aan het gebruik van een huurplatform. In onderstaande tabel kan je eenvoudig de meest gebruikte platformen vergelijken. Hoe zorg je voor een goede keuze voor een huurplatform? Wat is het huidige aanbod bijvoorbeeld op elk platform? En is een advertentie maken gratis voor een verhuurder? We hebben ook een uitgebreide informatiepagina per platform voor iedereen die graag alle informatie op een rij leest. We helpen je graag op weg met het vinden van een geschikt platform.
Op dit moment heb je in Nederland de keus uit
4 grote verhuurplatformen.

4x meest gebruikte huurplatformen voor campers

De beste verhuursites voor campers op een rij
Populaire verhuursite campers Huidig aanbod campers Kampeermiddel verhuren Advertentie maken Allrisk dagverzekering Huurders commissie Verhuurders commissie Boekingskosten huurders Borg voor huurders
1. Indie Campers 3000+ Camper, caravan, kampeerbusje, daktenten Gratis Ja 0% 15% €30-€60 €2000,-
2. PaulCamper 3000+ Camper en caravan Gratis Ja 5% 15% €0,- €500-€1500
3. SnappCar 100+ Camper, kampeerauto, busje Gratis Ja 13,5% 16% €0,- €250,-
4. Goboony 3500+ Camper Gratis Ja 0% 17,5% €35-€50 €150-1500
Het is op dit moment erg populair om je camper aan te bieden op een deelplatform.
camper met uitzicht op de bergen en het meer

Goboony

Dit is een professionele website met een groot aanbod van campers. Je kunt hier veel Nederlandse en Belgische verhuurders vinden. In je advertentie bij Goboony kan je heel veel instellen als verhuurder. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een langboekkorting of lastminutekorting te geven aan huurders. Of geef een korting aan huurders als ze 3 weken of langer buiten het hoogseizoen je camper huren.
Ga direct naar Goboony

PaulCamper

PaulCamper heeft een heel groot aandeel in Duitsland. Je kunt hier dan ook heel veel Duitse verhuurders vinden. Maar ook steeds meer Nederlandse verhuurders vinden hun weg naar PaulCamper. Als huurder kan je hier vaak voordelig een camper huren. Dat zorgt dus ook voor veel bezoekers. Hier heb je als verhuurder alles meer zelf in de hand, zoals bijvoorbeeld het opstellen van contracten en het beheer van de borg.
Ga direct naar PaulCamper

SnappCar

SnappCar is hét deelplatform waarop je jouw auto kunt verhuren. Het platform is echter niet alleen bedoeld voor auto's, maar ook voor andere voertuigen zoals campers. Door jouw camper te delen via SnappCar, kun je extra inkomsten genereren en tegelijkertijd anderen helpen bij het vinden van een betaalbare camper voor hun reis. SnappCar zorgt voor de verzekering en betalingsafhandeling bij het verhuren van je camper.
Ga direct naar SnappCar
Camperplaats met uitzicht op de bergen
Het verhuren van je camper levert al snel duizenden euro's op.

Indie Campers

Het is vanaf nu ook mogelijk om als particulier je camper aan te bieden op de camper verhuur site van Indie Campers. En dat is goed nieuws voor alle camperliefhebbers! Indie Campers staat bekend om zijn wereldwijde bereik, en met de mogelijkheid voor particulieren om nu hun camper toe te voegen aan dit platform, ontvouwen zich talrijke kansen. Jouw camper krijgt bij Indie Campers exposure bij een breed publiek! Met een veilige borgregeling via Indie Campers en handige ondersteuning wordt de verhuurervaring moeiteloos. Laat jouw camper nieuwe avonturen beleven en geniet van de voordelen van deelname als particulier bij Indie Campers. Indie Campers is ook geschikt voor de verhuur van auto's met daktenten, caravans en andere kampeerauto's.
Ga direct naar Indie Campers

Veel gestelde vragen over camper & verhuurmogelijkheden

Om je camper te verhuren als particulier kan je terecht bij Goboony, SnappCar, Indie Campers en Paulcamper. Vooral Goboony heeft een groot aanbod in Nederland en Belgiƫ en is erg populair. Ook Paulcamper groeit aan populariteit in Nederland en is al heel groot in Duitsland.

In principe is elke camper geschikt voor de verhuur. De camper moet in ieder geval APK gekeurd zijn en voldoen aan de basis veiligheidseisen. Daarnaast is een goede verzekering belangrijk, maar die kan je ook via het verhuurplatform regelen.

Een advertentie aanmaken is altijd gratis. Bij het verhuren van je camper betaald de huurder een commissie (servicekosten) aan het verhuurplatform. Deze commissie ligt voor huurders bij Goboony op 17,5% over het huurbedrag. Bij Paulcamper en SnappCar betaalt zowel de verhuurder een deel van deze commissie, als de huurder.

Als verhuurder is het platform van Goboony het goedkoopst om je camper te verhuren. Je hoeft als verhuurder geen commissie te betalen en een advertentie maken is hier gratis.

Ga je een camper huren van een particulier via een verhuurplatform? De gemiddelde commissie die je als huurder moet betalen ligt nu tussen de 13 en 20%. Deze commissie kan je zien als servicekosten.

Voor iedereen die graag een camper wil gaan huren van een particulier, kan op dit moment het grootste aanbod campers vinden op Goboony en Paulcamper. Ook op SnappCar en Indie Campers groeit het aanbod van particuliere campers erg hard.

Je caravan verhuren als particulier kan je doen via het platform van PaulCamper en Indie Campers. Stel zelf je huurprijs in en verdien zo wat extra geld met het verhuren van je eigen caravan.

Als je als particulier je vouwwagen wil gaan verhuren, kon je voorheen terecht op het platform van Camptoo. Hier maakte je gratis een advertentie aan, maar helaas is Camptoo getroffen door een faillissement. Op de andere huurplatformen is het nog niet mogelijk om een vouwwagen te verhuren.

Als je graag extra inkomsten wilt generen met de verhuur van je chalet of stacaravan kan je kiezen voor verhuur (indien toegestaan). Om het makkelijk te maken kan je dan kiezen voor een platform zoals Airbnb. Eerder kon je hierbij ook gebruik maken van Camptoo, maar zijn zij failliet gegaan.