Een zorgeloze camperverhuur: kies de juiste verzekering

Als je een camper hebt en deze wilt verhuren aan particulieren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent. Niet alle verzekeraars bieden namelijk dekking voor camperverhuur en bij een aantal verzekeringen is verhuur zelfs niet mogelijk (bijvoorbeeld bij de ANWB). Op deze pagina bespreken we de beste opties van verzekeraars die een geschikte camperverzekering aanbieden voor particuliere verhuur. Ook bespreken we de mogelijkheden die je hebt om een dagverzekering af te sluiten bij de verhuurplatforms, zoals bij Goboony en PaulCamper. Een passende camperverzekering bij verhuur kan een hoop zorgen wegnemen. Investeer hierin en geniet vervolgens van het verhuren van je camper.
Top 3 camperverzekeringen bij verhuur
Een goede camperverzekering is essentieel als je jouw camper gaat verhuren.
Camperreis maken en parkeren onder een prachtige sterrenhemel met waanzinnig uitzicht
Welke verzekering is geschikt bij verhuur van je camper?

Top 3 camperverzekeringen bij verhuur

Als je op zoek bent naar een goede camperverzekering die ook geschikt is bij verhuur, dan is dit onze top 3 verzekeringen van dit moment. We zetten de belangrijke kenmerken per verzekering voor je op een rij zodat je makkelijk kunt vergelijken.
Top 3 verzekeringen Verzekeraar Dekkingsopties Klantenservice Speciale voorzieningen
1. Univé Aanvullende dekking voor verhuur mogelijk Univé is bereikbaar via de app, mail en telefonisch Flexibele polis opties en aanpasbare dekking
2. ACSI Aanvullend verzekeren voor particulier verhuur is mogelijk ACSI is bereikbaar via de website, mail en telefonisch Ontvang korting door je schadevrije jaren van je auto te gebruiken
3. Goboony Kies een dagverzekering, speciaal ontworpen voor verhuurders bij Goboony Goboony is bereikbaar via de app, chat en telefonisch Online platform voor verhuurders, inclusief aanvullende services

Het kiezen van de juiste camperverzekering voor verhuur is cruciaal voor een zorgeloze ervaring als verhuurder. Univé, ACSI en Goboony bieden allemaal specifieke voordelen en dekkingsopties voor verhuurders, dus het is belangrijk om je behoeften en voorkeuren af te stemmen op de aangeboden mogelijkheden. Met de informatie en door goed te vergelijken kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste verzekering vinden die past bij jouw situatie en wensen.
Investeer in bescherming voor jou en je huurders - een verstandige keuze voor elke verhuurder.

Waarom is een aparte verzekering nodig voor camperverhuur?

Een aparte of aanvullende verzekering is nodig voor camperverhuur omdat niet alle standaard camperverzekeringen dekking bieden voor verhuur. Bij het verhuren van je camper loop je als eigenaar immers meer risico op schade. Het is daarom belangrijk om een verzekering af te sluiten die specifiek gericht is op verhuur. Een speciale camperverzekering voor verhuur biedt dekking voor schade aan de camper zelf, maar ook voor schade aan anderen en biedt bijvoorbeeld pechhulp. Op het platform van SnappCar is je camper automatisch verzekerd op dagen van verhuur via de verzekering van Allianz.

Welke dekking heb je nodig bij camperverhuur?

Bij camperverhuur heb je een verzekering nodig die volledige dekking biedt. Ook als je kiest voor een goed verhuurplatform heb je een aanvullende verzekering nodig. Het is belangrijk om te kiezen voor een verzekeraar die een speciale camperverzekering aanbiedt voor verhuur, omdat niet alle standaard camperverzekeringen dekking bieden voor verhuur of überhaupt verhuur toestaan. Let bij het kiezen van een verzekering op eventuele aanvullende verzekeringen, zoals een inzittendenverzekering of een pechhulpverzekering. Door een camperverzekering met volledige dekking af te sluiten voor verhuur, voorkom je vervelende verrassingen en kun je zorgeloos genieten van de verhuurperiode.
Een goede verzekering zorgt voor gemoedsrust voor de verhuurder én de huurder.

Camperverzekering waarbij verhuur niet is toegestaan

Wanneer je jouw camper wilt verhuren om extra inkomsten te genereren, is het cruciaal om de kleine lettertjes van je verzekering te controleren. Zoals we al schreven staan sommige verzekeraars namelijk niet toe dat je jouw camper verhuurt aan anderen. Dit kan onverwachte problemen opleveren als er iets misgaat tijdens de verhuurperiode. Twee bekende verzekeraars die verhuur expliciet uitsluiten in hun voorwaarden zijn de ANWB camperverzekering en de camperverzekering bij Centraal Beheer.

ANWB Camperverzekering

De ANWB biedt uitgebreide dekkingen voor campers, maar het is belangrijk om te weten dat hun verzekering specifiek bedoeld is voor persoonlijk gebruik. Als je van plan bent je camper te verhuren, kan dit leiden tot beëindiging van je polis of het niet uitkeren van claims als blijkt dat je de camper hebt verhuurd.
Ga naar ANWB voor meer info

Centraal Beheer Camperverzekering

Centraal Beheer staat bekend om hun diverse verzekeringsproducten, maar helaas sluiten zij ook verhuur uit in hun camperverzekering. Als je jouw camper toch verhuurt terwijl dit niet is toegestaan volgens de voorwaarden van Centraal Beheer, riskeer je dat je niet gedekt bent in geval van schade of ongevallen tijdens de verhuurperiode.
Ga naar Centraal Beheer voor meer info
Nieuwsgierig naar welke verzekeringen wél geschikt zijn voor het verhuren van je camper? Ontdek het verder in dit artikel en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent!

Meer info over het verzekeren van jouw camper met particuliere verhuur

Als je je camper wilt verzekeren voor particuliere verhuur, zijn er verschillende verzekeringsmaatschappijen waar je uit kunt kiezen. Hier zijn enkele van de beste opties:
 • Dagverzekering: als je jouw camper verhuurt via Goboony of PaulCamper, is er de optie om een dagverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de dagen dat jouw camper verhuurd wordt. Je kunt deze verzekering als een een aanvulling zien op de verplichte WA die je al hebt als campereigenaar, plus een volledig-cascoverzekering. De dagverzekering is ondergebracht bij Allianz en biedt zowel de huurder als de verhuurder volledige dekking voor schade en diefstal. Het afsluiten van een dagverzekering is een slimme en handige manier om ervoor te zorgen dat jouw camper altijd goed verzekerd is tijdens de verhuurperiode.
 • Univé: bij Univé kan je een camperverzekering kiezen. Je kunt bij deze verzekering een aanvullend pakket kiezen met de dekking verhuur. Je bent dan verzekerd als je de camper verhuurt aan familie, vrienden of kiest voor verhuur via een online platform.
 • ACSI Verzekering: ook bij ACSI (dé kampeerspecialist) kan je de camperverzekering aanvullen met de dekking verhuur camper.
 • Alpina: Ook de Alpina Camperverzekering biedt een uitgebreide verzekering voor camperbezitters die hun voertuig optimaal willen beschermen. Naast de standaard dekking, die schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en aanrijdingen dekt, biedt Alpina ook diverse aanvullende opties. Eén van deze opties is de verhuurdekking, speciaal ontworpen voor eigenaren die hun camper (tijdelijk) willen verhuren.
Ongeacht welke verzekeraar je kiest, zorg ervoor dat je altijd goed verzekerd bent voordat je je camper verhuurt. Het is belangrijk om te weten wat wel en niet gedekt is, en welke voorwaarden er gelden voor particuliere verhuur. Lees dat altijd goed na in de voorwaarden.
Met de camper op reis door de bergen en parkeren met een prachtig uitzicht
Als verhuurder is het belangrijk om goed verzekerd te zijn en de beste verzekeringsopties te verkennen.

4 tips voor een zorgeloze verhuurperiode

Om een zorgeloze verhuurperiode van je camper te garanderen zijn er verschillende tips die je kunt volgen. Zo zorg je ervoor dat je de uitdagingen van verhuur overwint. We zetten de belangrijkste hier voor je op een rij:
 • Kies een goede verzekering: een belangrijke tip is om een speciale camperverzekering af te sluiten die gericht is op verhuur en volledige dekking biedt. Zo ben je goed verzekerd bij eventuele schade aan de camper of aan anderen.
 • Helder huurcontract: het is aan te raden om een helder huurcontract op te stellen waarin alle afspraken en voorwaarden duidelijk worden vermeld. Denk hierbij aan zaken zoals de huurperiode, de prijs, het eigen risico en de voorwaarden voor het terugbrengen van de camper. Zo voorkom je onduidelijkheid en eventuele geschillen tijdens de verhuurperiode. Eenvoudig een huurcontract opstellen kan bij Goboony en PaulCamper.
 • Onderhoud camper: een goed onderhouden camper is essentieel voor een zorgeloze verhuurperiode. Zorg er daarom voor dat je de camper regelmatig laat onderhouden en eventuele gebreken tijdig laat repareren. Het is ook belangrijk om de huurder een duidelijke instructie te geven over het gebruik van de camper en de bijbehorende apparatuur. Zo voorkom je onnodige problemen tijdens de verhuurperiode die achteraf weer veel geld gaan kosten.
 • Borg: het is altijd verstandig om een borg te vragen bij de verhuur van je camper. Dit biedt jou als eigenaar van de camper extra zekerheid bij eventuele schade die niet gedekt wordt door de verzekering. Bij PaulCamper beheer je deze borg zelf, bij Goboony wordt de betaling daarvan door hen geregeld.
Jonge vrouw drinkt een kopje koffie in een camper onderweg op reis

Meer over de dagverzekeringen

Een dagverzekering is een specifiek type verzekering dat wordt afgesloten voor een bepaalde periode, meestal één dag tot meerdere dagen tot weken achter elkaar. Het is mogelijk om een dagverzekering van bijvoorbeeld Allianz af te sluiten voor je camper bij Goboony en PaulCamper. Het betekent dat je met zo'n dagverzekering extra goed verzekerd bent op de dagen dat je de camper daadwerkelijk verhuurt. Je krijgt hiermee extra financiële bescherming die je nodig hebt om zorgeloos te kunnen verhuren. Deze dagverzekering vormt een aanvulling op de verplichte WA-verzekering die je al hebt als campereigenaar. Het mooie van deze dagverzekering is dat je zelf niet meer hoeft na te denken over de verzekering. De verzekering is namelijk gekoppeld aan je verhuurkalender en gaat automatisch 'aan' op de dagen dat je je camper verhuurt. Zo ben je altijd optimaal en allrisk beschermd met uitgebreide internationale dekking voor schade tijdens verhuur. Je betaalt een vaste premie per verhuurdag, wat betekent dat je een heldere premie hebt zonder verrassingen achteraf. En als je je camper niet verhuurt, dan betaal je dus ook niets. Voor veel mensen is een dagverzekering dan ook de makkelijkste manier om je camper te beschermen tijdens de verhuurperiode.
Een dagverzekering regel je via het platform van Goboony of PaulCamper.
Camper op een grasveld geparkeerd met een heel mooi uitzicht op de bergtoppen bedekt met sneeuw.

Meer over de camperverzekering van Univé

Een camperverzekering bij Univé is ook uit te breiden met de dekking 'verhuur camper'. Daarvoor moet je een allrisk camperverzekering in combinatie met Univé pechhulp Nederland + buitenland afsluiten.
Verdere voorwaarden bij deze verzekering zijn onder andere als volgt:
 • Je mag als particuliere verhuurder maximaal 1 camper verhuren die niet ouder is dan 20 jaar.
 • De bestuurder van de camper moet minimaal 25 jaar zijn.
 • Er geldt een eigen risico van €1000,-, ook bij eigen gebruik van de camper.
Als je voor het eerst een camperverzekering afsluit bij Univé, ontvang je direct 50% korting op de premie. Na elk jaar dat je schadevrij rijdt, wordt de no-claimkorting verhoogd tot maximaal 80%. En als je al een personenauto bij Univé hebt verzekerd, geldt de no-claimkorting ook voor de camper.
Lees meer over de Univé camperverzekering
Met een dagverzekering bij Goboony en PaulCamper ben je alleen verzekerd op de dagen van verhuur.

Meer over de camperverzekering van ACSI Verzekeringen

Ook ACSI Verzekeringen biedt een camperverzekering die speciaal is afgestemd op de behoeften van camperaars. Bij een ACSI camperverzekering kan je veel aanvullende dekkingen kiezen, waaronder ook verhuur van de camper. Daarnaast biedt ACSI ook aanvullende dekkingen, zoals pechhulp in binnen- en buitenland, een no-claimbeschermer en een aanvullende dekking voor de zonneluifel. Je kunt hier gemakkelijk uitrekenen wat de premie per maand is en op deze manier vergelijken of een dagverzekering een goedkopere optie is tijdens verhuur.
Ga direct naar ACSI verzekeringen
Een dagverzekering kan voordelig zijn, maar bij regelmatige verhuur loont het om de verschillende opties te vergelijken.

Meer over de Alpina Camperverzekering

Bij Alpina kun je terecht om je kampeervoertuig te verzekeren, zoals je camper, caravan of vouwwagen. Verhuur is hier niet standaard meeverzekerd, dus daarvoor moet je aanvullende modules afsluiten. Je kunt op Alpina heel makkelijk vergelijken wat dan je beste opties zijn. De Alpina verzekering kan een complete oplossing zijn voor iedere camperbezitter die zijn voertuig ook wil kunnen verhuren, maar het is goed om na te gaan welke opties voor jou het meest geschikt zijn.
Ga direct naar Alpina
Camperplaats aan het water met een blauwe lucht en een zon aan de hemel