Camper verhuren via PaulCamper

Op het platform van PaulCamper kan je terecht voor het verhuren van je camper of caravan. PaulCamper is een groot platform en het aanbod huurcampers is nog steeds groeiend. Ze zijn vooral heel actief in Duitsland, maar ook Nederlandse verhuurders weten steeds beter de weg te vinden naar PaulCamper. Het verhuren van je camper werkt hier net iets anders dan bij Goboony of SnappCar. Je hebt hier als verhuurder alles wat meer zelf in de hand (zoals de betaling en afhandeling van de borg). Lees snel verder of dit platform ook geschikt is voor jou als verhuurder.
Ga direct naar PaulCamper
Meisje kijkt op laptop naar PaulCamper website met voeten omhoog

6 voordelen van PaulCamper

 1. Je camper verhuren via PaulCamper gaat vaak gemakkelijk en snel door een advertentie aan te maken.
 2. Het platform is gebruiksvriendelijk.
 3. Je bepaalt hier zelf voor welke prijs en aan wie je de camper verhuurt.
 4. Je kunt als verhuurder hier gebruik maken van een flex-prijssysteem.
 5. Bij PaulCamper betalen huurders een all-in prijs en hoeven ze niets te betalen voor extra's bij je camper.
 6. Je regelt hier online een huurcontract tussen jou en de huurder waarin je ook individuele huurvoorwaarden kunt toevoegen.
Je kunt je camper via PaulCamper verzekeren
zodat alles goed geregeld is voor verhuur.
Camper verhuren op het platform van PaulCamper

Het platform van PaulCamper

Het platform van PaulCamper is gebruiksvriendelijk en vergelijkbaar met bijvoorbeeld Goboony. Hier regel je als verhuurder alles voor het succesvol verhuren van je camper. De website van PaulCamper biedt je de mogelijkheid om als huurder een camper in de buurt te zoeken. Daarnaast kan je extra aanvullende zoekfuncties inschakelen om zo de perfecte camper te vinden. Maak als verhuurder daarom je advertentie zo compleet mogelijk.
Een huuraanvraag is niet direct bindend, eerst heb je contact met je potentiële huurders.
Ga naar PaulCamper
De website van PaulCamper op de mobiel in de camper

Kan ik met elke camper terecht op PaulCamper?

Je kunt elke camper gaan verhuren op het platform van PaulCamper. Of je nu een oldtimer hebt of één van de nieuwste modellen. Het is wel goed om te weten dat PaulCamper eisen stelt aan de minimum uitrusting van je camper + inventaris. Dit zorgt ervoor dat je huurders het gemak hebben dat ze alleen hun persoonlijke spullen zoals kleding en beddengoed hoeven mee te nemen. Zonder deze minimum uitrusting is het niet mogelijk om je camper te verhuren op PaulCamper.
Zorg altijd dat je camper een compleet inventaris heeft.

Huuropbrengsten

Je bepaalt bij PaulCamper zelf je huurtarief. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met de concurrentie (wat vragen anderen met een vergelijkbare camper?).
Huurders betalen servicekosten aan PaulCamper. Ook als verhuurder draag je commissie af aan PaulCamper. Het is goed om daar rekening mee te houden in je huurtarief.
Bij PaulCamper kan je ook gebruik maken van een Flex-prijssysteem. Daarmee kan je individueel jouw prijzen instellen in bepaalde periodes. De bezettingsgraad van de goed en minder goede periodes beïnvloeden dan jouw huurprijs. Deze optie is een groot voordeel van PaulCamper, want het helpt je een strategische prijs te bepalen.

Verzekering

Heb je al een eigen basisverzekering voor je camper? Dan kan je via PaulCamper een extra dagverzekering afsluiten van Allianz die geschikt is bij verhuur. Daarmee is je camper op de dagen van verhuur heel goed verzekerd (ook voor pechhulp). Regel je liever zelf een verzekering waarbij verhuur toegestaan is? Dat kan ook bij bijvoorbeeld bij Univé.
Je bent bij PaulCamper verplicht om minimaal een WA verzekering voor verhuur en pechhulp in Europa dekking te hebben om je camper te kunnen verhuren. Het voordeel van een dagverzekering is dat je daar alleen voor hoeft te betalen op de dagen dat je camper ook daadwerkelijk verhuurd is. Het hele jaar door verzekeren is vaak duurder.

Huurcontract + borg

Via PaulCamper maak je eenvoudig een huurcontract. In je huurcontract komen alle afspraken te staan die jij maakt met de huurder + hoeveel eigen risico je huurder heeft. We raden je aan om de borg die de huurder moet betalen gelijk te houden aan het eigen risico. Meestal ligt dat bedrag tussen de €500 en €1500 euro. Het grote verschil met andere platforms is dat je bij PaulCamper als verhuurder zelf de beschikking hebt over de borg. Huurders betalen de borg direct aan jou, dat kan bijvoorbeeld via een tikkie bij overdracht van de camper. Brengt je huurder de camper weer helemaal perfect terug? Dan betaal je zelf de borg ook weer terug. Zo niet, dan handel je eerst de schade af via het overdrachtsformulier.
Het is bij PaulCamper mogelijk om gebruik te maken
van het flex-prijssysteem.

Camper verhuren via platform van Paulcamper

Het aanbod campers is nog altijd hard groeiend op PaulCamper.
Website PaulCamper op de laptop met aanbod van campers

Zelf je huurvoorwaarden bepalen bij PaulCamper

Het platform van PaulCamper maakt het je gemakkelijk om zelf je huurvoorwaarden op te stellen. Zo kan je gebruik maken van het voorbeeld huurvoorwaarden. Zodra je een huuraanvraag ontvangt, neem je contact op met de potientiele huurder. Een huuraanvraag is in beginsel niet-bindend. Nadat je de huurder hebt gesproken, afspraken hebt gemaakt en een goed gevoel over de huurder hebt, verstuur je de huurder een bindend aanbod. Zodra de huurder dat accepteert, is de verhuur rond!

Wat zijn de voordelen van PaulCamper?

 • Het platform werkt gemakkelijk, voor zowel huurders als verhuurders.
 • Bij PaulCamper kan je campers en caravans verhuren.
 • Bij PaulCamper verwachten ze dat huurders en verhuurders dezelfde passie hebben, namelijk campers. De spelregels binnen de community zijn daarom duidelijk: behandel elkaar als vrienden.
 • Een advertentie maken is hier gratis voor verhuurders.
 • Je bepaalt hier zelf je huurtarief en aan wie je de camper zou willen verhuren.
 • PaulCamper staat altijd voor je klaar voor hulp en support.
 • Je beheert hier zelf de borg die huurders betalen en hoeft dus geen rekening te houden met tussenpartijen.
 • De zoekfunctie bij PaulCamper werkt erg goed. Huurders kunnen heel gericht zoeken naar een camper en kunnen daarbij ook hun locatie instellen.
 • Als verhuurder heb je voordat je een boeking accepteert, eerst veel contact met de mogelijke huurder.
 • Je kunt bij PaulCamper een aanvullende dagverzekering afsluiten.
 • Je kunt ook gebruik maken van de app van PaulCamper.

Wat zijn de nadelen van PaulCamper?

 • Je camper verhuren kost tijd. Ook in het maken van een advertentie + bijbehorende foto's gaat veel tijd zitten.
 • Je hebt in vergelijking met andere platforms als verhuurder bij PaulCamper meer zelf te regelen (zoals het innen van borg). Dat kan een nadeel zijn.
 • Houd er rekening mee dat je als verhuurder altijd klaar staat voor contact tussen potentiële huurders. Dat is belangrijk vooraf aan een boeking, maar ook tijdens en na een boeking. Je reactietijd beïnvloed daarbij zelfs je advertentie-weergave.
 • Als verhuurder betaal je hier commissie aan PaulCamper. Daarvoor in de plaats kan je service en support verwachten voor, tijdens en na de verhuur van je camper.
 • Bij PaulCamper moet je zorgen voor een complete uitrusting van je camper. Zorg dus voor een uitgebreide inventaris.
 • Het aanbod op PaulCamper is groot. Dat hoeft geen nadeel te zijn, maar je hebt wel meer concurrentie daardoor.
 • PaulCamper is heel groot in Duitsland. Het aanbod Duitse campers kan afhankelijk van je locatie in Nederland ook zichtbaar zijn voor huurders in Nederland.
 • Je hebt hier geen mogelijkheden voor financiering van een camper, bij Goboony wel.
Als verhuurder beheer je bij PaulCamper zelf de borg die huurders betalen.

Is PaulCamper vergelijkbaar met Goboony?

We krijgen vaak de vraag of PaulCamper hetzelfde werkt als Goboony. Hoewel PaulCamper en Goboony beide huurplatforms zijn voor campers en dezelfde basisdiensten bieden, hebben ze elk hun eigen unieke kenmerken en sterke punten. Goboony is bijvoorbeeld één van de grootste huurplatforms in Europa. PaulCamper is sterk groeiend en richt zich op het bieden van een authentieke ervaring voor huurders en verhuurders. PaulCamper kan je ook zien als een community van gelijkgestemde kampeerliefhebbers die elkaar kunnen helpen en inspireren. Het is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de gebruiker welk platform het beste past bij je behoeften.
Vergelijk hier PaulCamper met Goboony
Camper aan bergmeer met uitzicht op de bergen
Laat je camper voor jou werken en geniet van de extra inkomsten via PaulCamper.

Veelgestelde vragen over je camper verhuren bij PaulCamper

Je kunt je camper eenvoudig aanmelden op PaulCamper door een account aan te maken en je campergegevens in te voeren. Vervolgens kun je foto's uploaden en een beschrijving van je camper toevoegen.

Om je camper op PaulCamper aan te bieden, moet deze aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een maximale leeftijd en goede staat van onderhoud. Ook moet je een geldige verzekering hebben en bereid zijn om je camper persoonlijk te overhandigen aan de huurders.

Het is mogelijk om je camper op meerdere platformen tegelijk aan te bieden. Het is daarbij wel erg belangrijk dat je de huurkalender goed afstemt op elkaar, zodat je geen dubbele boekingen krijgt. Door je camper op meerdere platformen aan te bieden, vergroot je de kans op verhuur. Onze tip: houd je beschikbaarheid zorgvuldig bij en verwerk eventuele boekingen direct bij op de platformen.

De huurprijs voor je camper kun je zelf bepalen. Het is belangrijk om een realistische prijs te vragen, gebaseerd op de marktwaarde en de staat van je camper. PaulCamper kan je hierbij helpen door advies te geven over de huurprijs of lees ons stappenplan succesvol je camper verhuren.

Ja, je moet je camper extra goed verzekeren tijdens de verhuurperiode. PaulCamper biedt een speciale dagverzekering aan voor verhuurders, waarmee je camper tijdens de verhuurperiode volledig verzekerd is.

Ja, je kunt zelf bepalen wanneer je camper beschikbaar is voor verhuur. Op het platform van PaulCamper kun je de beschikbaarheid van je camper eenvoudig bijwerken en beheren.

Als iemand je camper wil huren, ontvang je een bericht van PaulCamper via e-mail. Je kunt vervolgens het verzoek bekijken en accepteren of afwijzen. Als je het verzoek accepteert, kun je contact opnemen met de huurder om verdere details af te stemmen.

Bij het vergelijken van Goboony en PaulCamper valt op dat bij PaulCamper de verhuurder ook commissie betaalt. Bij Goboony wordt de commissie daarentegen verrekend aan de huurders. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, maar de commissiestructuur van PaulCamper kan het voor huurders juist interessanter en goedkoper maken om daar een camper te huren.